План
уроку
Тема програми: Технологія приготування страв з яєць та сиру
Тема уроку: Технологія приготування та відпуск
страв із сиру
Мета уроку:
навчальна:
сформувати знання з технології приготування, правил подачі, вимог до
якості страв із кисломолочного сиру з
використанням інноваційних технологій; практично
закріпити теоретичні знання з предметів: технологія приготування їжі,
товарознавство харчових продуктів, устаткування, охорона праці, фізіологія
харчування, інформаційні технології;
розвивальна: активізувати
пізнавальну діяльність учнів, залучаючи
їх до пошукової роботи, створити умови для формування та розвитку творчих
здібностей учнів; розвивати пізнавальну активність, самостійне
мислення, спостережливість, увагу,
вміння орієнтуватися у виробничих умовах;
виховна: виховання професійного творчого
бачення, естетичного смаку та культури поведінки, почуття поваги до обраної
професії; виховувати в учнів відповідальність, естетичність, смак, повагу до
професії, відповідальність за доручену справу, самостійність.
Метод проведення уроку: словесний, наочний (демонстрація презентації, схем, плаката)
Форми навчання: самостійна робота учнів, практичні вправи, представлення учнівських презентацій
Дидактичне забезпечення: презентації, тестові завдання,
опорний конспект уроку, натуральні зразки страв із яєць. технологічні картки; збірник рецептур страв, інструктивно-технологічні
картки, картка оцінювання бригади, картка самоаналізу, картка аналізу групи,
критерії оцінювання.
Матеріально-технічне забезпечення: робочі місця на ПК, учнівські презентації;
сировина для приготування страв; столи виробничі, розробні дошки, посуд: лотки,
каструлі місткістю 1–2 л;
сковорідки, ножі, лопатка, лист або форми, столові ложки, виделки, збивалка,
дерев’яна копистка, шумівка, блендер, міксер, жарочні шафи, електроплити.
Міжпредметні зв'язки: інформаційні технології, гігієна та санітарія виробництва, устаткування
підприємств харчування, організація виробництва та обслуговування, новітні технології
в ресторанному сервісі, охорона праці.
Вид уроку: бінарний
Тип уроку: урок
засвоєння нових знань, формування
навичок, закріплення умінь.
Перелік практичних
завдань:
-
приготування
сирників звичайних
-
приготування
вареників лінивих
-
приготування
запіканки з сиру
Перелік умінь та
навичок:
Учні повинні знати:
- організацію робочого місця в гарячому
цеху
- технологічні операції та їх
послідовність виконання
- обробку і використання сировини
- приготування напівфабрикатів з сиру, вимоги
до якості та терміни їх зберігання
- будову та принцип роботи обладнання,
інструменти необхідні для виконання технологічної операції
- технологічну документацію
- правила техніки безпеки і
протипожежної безпеки, санітарії та гігієни.
Учні повинні вміти:
-
організувати
робоче місце в гарячому цеху
-
виконувати
технологічні процеси при приготуванні страв з сиру
-
готувати
напівфабрикати з використанням сировини
-
користуватись
технологічною документацією
-
користуватися
обладнанням, інструментами
-
дотримуватись
правил техніки безпеки та протипожежної безпеки.
Немає коментарів:
Дописати коментар