Розробка бінарного уроку



План уроку
                  
Тема програми: Технологія приготування страв з яєць та сиру
Тема уроку: Технологія приготування та відпуск страв із сиру
Мета уроку:
         навчальна:  сформувати знання з технології приготування, правил подачі, вимог до якості  страв із кисломолочного сиру з використанням  інноваційних технологій; практично закріпити теоретичні знання з предметів: технологія приготування їжі, товарознавство харчових продуктів, устаткування, охорона праці, фізіологія харчування, інформаційні технології;
         розвивальна:  активізувати пізнавальну діяльність учнів,  залучаючи їх до пошукової роботи, створити умови для формування та розвитку творчих здібностей учнів; розвивати пізнавальну активність, самостійне мислення,      спостережливість, увагу, вміння орієнтуватися у виробничих умовах;
         виховна:  виховання професійного творчого бачення, естетичного смаку та культури поведінки, почуття поваги до обраної професії; виховувати в учнів відповідальність, естетичність, смак, повагу до професії, відповідальність за доручену справу, самостійність.
Метод проведення уроку: словесний, наочний (демонстрація презентації, схем, плаката)
Форми навчання: самостійна робота учнів, практичні вправи, представлення учнівських презентацій
Дидактичне забезпечення: презентації,  тестові завдання, опорний конспект уроку, натуральні зразки страв із яєць. технологічні  картки; збірник рецептур страв, інструктивно-технологічні картки, картка оцінювання бригади, картка самоаналізу, картка аналізу групи, критерії оцінювання.
Матеріально-технічне забезпечення: робочі місця на ПК, учнівські презентації; сировина для приготування страв; столи виробничі, розробні дошки, посуд: лотки, каструлі місткістю 1–2 л; сковорідки, ножі, лопатка, лист або форми, столові ложки, виделки, збивалка, дерев’яна копистка, шумівка, блендер, міксер, жарочні шафи, електроплити.

Міжпредметні зв'язки: інформаційні технології, гігієна та санітарія виробництва, устаткування підприємств харчування, організація виробництва та обслуговування, новітні технології в ресторанному сервісі, охорона праці.
Вид уроку: бінарний 
Тип уроку: урок засвоєння нових знань, формування навичок,  закріплення умінь.
Перелік практичних завдань:
-         приготування сирників звичайних
-         приготування вареників лінивих
-         приготування запіканки з сиру
Перелік умінь та навичок:

Учні повинні знати:
-      організацію робочого місця в гарячому цеху
-      технологічні операції та їх послідовність виконання
-      обробку і використання сировини
-      приготування напівфабрикатів з сиру, вимоги до якості та терміни їх зберігання
-      будову та принцип роботи обладнання, інструменти необхідні для виконання технологічної операції
-      технологічну документацію
-      правила техніки безпеки і протипожежної безпеки, санітарії та гігієни.
Учні повинні вміти:
-                організувати робоче місце в гарячому цеху
-                виконувати технологічні процеси при приготуванні страв з сиру
-                готувати напівфабрикати з використанням сировини
-                користуватись технологічною документацією
-                користуватися обладнанням, інструментами
-                дотримуватись правил техніки безпеки та протипожежної безпеки.

Немає коментарів:

Дописати коментар